'Duvar da örsek mülteciler Avrupa'ya gitmeye devam edecek'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Duvar da örsek mülteciler Avrupa'ya gitmeye devam edecek'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Eski Yunanistan Başbakanı Papandreu, "Dünya Suriyeli mülteciler konusunda ciddi bir sorun yaşayacak. Mülteciler, önlerine duvar da örsek Avrupa'ya gitmeye devam edecek" dedi.

Eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, dünyanın Suriyeli mülteciler konusunda ciddi bir sorun yaşayacağını belirterek, "Mülteciler, önlerine duvar da örsek Avrupa'ya gitmeye devam edecek çünkü orayı bir cennet olarak görüyorlar. Dolayısıyla oturup politika belirlemeli ve iş birliği içinde bu soruna nasıl göğüs gereceğimizi tartışmalıyız" dedi. 

Boğaziçi Üniversitesi'nde "Daha İyi Bir Avrupa'yı Tahayyül Etmek" konulu konferansta konuşan Papandreu, Avrupa Birliği (AB) varlığının ciddi şekilde sorgulandığı bir dönemden geçildiğini ifade ederek, özellikle mülteciler konusunda Avrupa'nın tek ses olamadığını söyledi. 

"Mülteci sorununun odak noktasında Türkiye bulunuyor"

Yorgo Papandreu, AB ile Türkiye arasında mülteciler konusunda varılan anlaşmaya olumlu baktığını dile getirerek, çok önemli bir adım atıldığını ama bunun sorunu çözümü için yeterli olmadığını söyledi. 

Yapılan anlaşmanın, mülteci krizi konusunda daha yakın bir iş birliğinin oluşmasına imkan sağladığını vurgulayan Papandreu, "Bu anlaşma hem Türkiye'ye bir yardım olur hem de Türk vatandaşlarının Avrupa'da vizesiz dolaşmasına imkan sağlayabilir. Böylece sınır ilişkileri daha iyi kontrol altına alınacak ve insan ticareti engellenecektir. Bunun ötesinde ele alınması gereken daha pek çok konu var zira mülteci konusu yeni bir konu değil ama bugün mültecilerin sayısındaki yoğunluk yeni bir konu. Dünya Suriyeli mülteciler konusunda ciddi bir sorun yaşayacak, hedef Avrupa olacaktır. Mülteciler, önlerine duvar da örsek Avrupa'ya gitmeye devam edecek çünkü orayı bir cennet olarak görüyorlar. Avrupa'ya sadece Suriye'den değil Irak, Afganistan ve Afrika'dan da mülteci geliyor. Bir sonraki mülteci patlaması Yemen'den olabilir. Dolayısıyla oturup politika belirlemeli ve iş birliği içinde bu soruna nasıl göğüs gereceğimizi tartışmalıyız. AB de bunu kapsamlı bir şekilde ele almalı. Avrupa'ya gelen bu insanlara gerekli eğitim verilerek, farklılaştırılmamalı. Radikalleşmelerin önüne geçilmelidir. Mülteci sorununun odak noktasında Türkiye bulunuyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...