Rusya Ermenistan'daki üssünü güçlendiriyor

Düzenleyen:
Rusya Ermenistan'daki üssünü güçlendiriyor

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın, Ermenistan'daki üssünü Mi-24P ve Mi-8MT tipi 6 savaş helikopteriyle takviye edeceği bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Krasnodar bölgesinde bulunan 6 adet Mi-24P ve Mi-8MT tipi savaş helikopterinin Ermenistan'daki üsse kaydırıldığı belirtildi. Helikopterlerin askeri üsteki gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından 2016'nın ilk çeyreğinde kullanılmaya başlanacağı kaydedildi.

Rusya daha önce, Ermenistan'daki askeri üssüne Rus yapımı yeni Orlan-10 hava keşif araçları göndermişti.

Askeri üste yaklaşık 3 bin asker bulunuyor.

Ermenistan'dan Rusya'ya destek

Yanı sıra Rusya’nın öncülüğündeki BDT savunma ittifakının (Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü) devlet başkanlarını Moskova’da bir araya getiren zirvede Suriye sınırında bir Rus uçağının düşürülmesi ile patlak veren Rusya-Türkiye krizi de gündeme geldi.

Türkiye’nin tavrının Suriye’deki iç savaşın sona erdirilmesi için yürütülen uluslararası çabaları zorlaştırdığını belirten BDT dönem başkanı Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, “Rusya’nın müttefiki olarak bu konuda Moskova’nın konumuna destek veriyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...