Almanya'da PEGIDA taraftarları ile karşıtları gösteri yaptı

Düzenleyen:
Almanya'da PEGIDA taraftarları ile karşıtları gösteri yaptı

DÜNYA Haberleri

Almanya’nın Dresden kentinde, Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar taraftarları ve karşıtları gösteri düzenledi.

Almanya’nın Dresden kenti Königsufer Caddesi'nde toplanan PEGIDA taraftarları, Alman hükümetinin sığınmacı politikalarını eleştiren slogan attı ve pankartlar taşıdı. Gösteride hep birlikte Noel şarkıları söylendi.

Burada bir konuşma yapan PEGIDA hareketinin yöneticilerinden Tatjana Festerling, ABD'deki Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından Donald Trump'ı ve Polonya, Macaristan ile İsviçre’de aşırı sağcıların güçlerini artırmasını övdü.

Öte yandan “Schlesicher Platz”, “Theater Platz” ve “Carola Platz” meydanlarında PEGIDA karşıtı gösteriler yapıldı.  Bu gösterilere katılımın toplam 4 bin ile 4 bin 500 arasında  olduğu tahmin edildi.

Söz konusu meydanların PEGIDA’nın gösteri düzenlediği yere yakın olması ve grupların karşı karşıya gelmemesi amacıyla polis geniş güvenlik önlem aldı. Dresden polisi, yaptığı açıklamada, gösteriler sırasında çeşitli eyaletlerden gelen 2 bin 578 polisin görev yaptığını belirtti.

Çok sayıda caddenin trafiğe kapatıldığı ifade edilen açıklamada, iki aracın ateşe verildiği, kundaklamanın gösterilerle ilgili olup olmadığının  araştırıldığı kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...