Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

1 milyon göçmen yasa dışı yollardan Avrupa’da

Düzenleyen: / Kaynak: iha
1 milyon göçmen yasa dışı yollardan Avrupa’da

DÜNYA Haberleri  / iha

Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) yayınladığı raporda, yaklaşık 1 milyon göçmenin yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine geçiş yaptığı belirtildi.

Suriye’de yaşanan iç çatışmanın ardından dünya gündeminin ilk sıralarında yer alan mülteci sorunu devam ederken, Avrupa’ya ulaşan sığınmacı sayısı ise her geçen gün artıyor. Uluslararası Göç Örgütü, yaklaşık 1 milyon sığınmacının Avrupa’ya geçiş yaptığını duyurdu. Göçmenlerin çoğunlukla Irak, Suriye ve Afganistan’dan geldiği ifade edildi.

Öte yandan sadece 2015 yılında Türkiye’den 816 bin 752 kişinin Yunanistan’a geçiş yaptığı bildirildi.

MÜLTECİLERİN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ ÜLKE ’İSVEÇ’

Mültecilerin en çok tercih ettiği ülkelerin başında ise oturma izninin kolay alınması ve mültecilere daha iyi davranıldığı gerekçesiyle İsveç geldiği ifade edildi. İsveç’e 2014 yılında 81 bin 400 iltica başvurusu yapılırken 30 bin 600’ünün kabul edildiği belirtildi. İsveç’e kabul edilen mültecilere İsveççe dil kursları verilirken ve mesleğe hazırlayıcı kurs programları uygulanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...