'İsrail ile aramızdaki anlaşmazlık dini çatışmaya sürükleniyor'

Düzenleyen:
'İsrail ile aramızdaki anlaşmazlık dini çatışmaya sürükleniyor'

DÜNYA Haberleri

Filistin Devlet Başkanı Abbas, "İsrail ile aramızdaki anlaşmazlık dini çatışmaya sürükleniyor" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin ve İsrail arasındaki anlaşmazlığın dini çatışmaya sürüklendiğini belirterek böyle bir şeyin kabul edilmesinin tüm bölgenin felaketi olacağını söyledi.

Yunanistan Parlamentosunda Filistin'in devlet olarak tanındığı oylamayı izleyen Abbas, burada yaptığı konuşmada, alınan karar için Yunan hükümetine ve halkına teşekkür etti.

Uluslararası toplumun tepkilerine rağmen Filistin'de İsrail işgalinin devam ettiğini, yerleşimci politikaların ve ırk ayrımının sürdüğünü belirten Abbas, bölgede Müslümanlar ve Hıristiyanlar için kutsal olan yerlere de saldırılar düzenlendiğini söyledi.

Abbas, “İsrail ile aramızdaki anlaşmazlık dini çatışmaya sürükleniyor. Böyle bir şey her taraftaki aşırı güçlerin kendi dilleriyle konuşmalarına yol açacak. Biz bunu kabul etmiyoruz. Aşırı güçlerin eline silah vermek istemiyoruz. Bu tüm bölge için çok tehlikeli olur” diye konuştu.

Filistin halkının barışçı bir halk olduğunu ve Yahudilerin dinine saygı duyduğunu vurgulayan Abbas, İsrail ile barış istediğinin altını çizdi.

Abbas, “Biz Museviliğe karşı değiliz. Sorunumuz siyonist işgalle. Rica ediyoruz, bu anlaşmazlık dini çatışmaya dönüşmemeli. Biz, hangi nedenle olursa olsun silah kullanılmasına karşıyız. Filistin’de yapılan gösterilerde silah bulundurmak yasaklanmıştır. Bizler barışçı mücadele ve diyalogdan yanayız. Bizler komşuyuz. Dost olmak için engel olan nedir” dedi.

İsrail ile Filistin arasında barışın sağlanması durumunda, tüm Arap ve İslam ülkelerinin İsrail’i tanıyacağını ve İsrail vatandaşlarının dünyanın her yerine rahatlıkla seyahat edebileceğini belirten Abbas, böyle bir durumda bölgede terörün büyük oranda sona ereceğini ve DAEŞ gibi aşırılık yanlısı grupların da ortadan kalkacağını kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...