Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin yeraltı kenti kuruyor

Düzenleyen:
Çin yeraltı kenti kuruyor

DÜNYA Haberleri

Çin'in Vuhan kentinde ülkenin en büyük yeraltı şehri yapılıyor.

Şinhua ajansının haberine göre, yetkililer, merkezi ABD'de bulunan "Skidmore, Owings and Merrill LLP (SOM)" adlı mimarlık, iç tasarım ve planlama firmasının, Hubey eyaletinin başkenti Vuhan'da yeraltı kompleksi tasarlamak için görevlendirildiğini bildirdi.

Proje İdaresi Kurulu Başkan Yardımcısı Cien Cienyong, "Optik Vadi" adı verilecek yeraltı kentinin, arazi kaynaklarının etkili kullanılmasına yardımcı olacağını belirterek, "Vuhan'ın güneydoğusunda inşa edilecek Optik Vadi'nin, hem yaşam alanlarını artırması hem de trafik sıkışıklığına çare olması bekleniyor" ifadesini kullandı.

Alışveriş alanları, sinemalar, spor merkezleri, eğlence tesisleri ve yürüyüş yollarının da yer alacağı yeraltı kentinin, 2018'te tamamlanması bekleniyor. 

Optik Vadi, metro ve toplu taşıma sistemine de dahil olacak. 

Yaklaşık 1,2 milyar dolara mal edileceği ifade edilen 3 katlı kompleksin, toplam 72 futbol sahası (516 bin metrekare) büyüklüğünde olacağı kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...