Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır'da 4 ayda 340 kişi 'zorla kaybedildi'

Düzenleyen:
Mısır'da 4 ayda 340 kişi 'zorla kaybedildi'

DÜNYA Haberleri

Mısır Hak ve Özgürlükler Komisyonu, ülkede ağustos ile kasım ayları arasında 340 kişinin 'zorla kaybedildiğini' bildirdi.

Mısır Hak ve Özgürlükler Komisyonu (Egyptian Commission for Rights and Freedoms – ECRF) adlı insan hakları organizasyonu, ülkede ağustos ile kasım ayları arasında 340 kişinin zorla kaybedildiğini duyurdu.

Mısır Hak ve Özgürlükler Komisyonu, ihbarlar, olayın mağdurları, onların yakınları ve avukatları ile bire bir görüşmelerden faydalanarak bir rapor yayınladı.

Raporda, "Mısır'da ağustos ile kasım ayları arasında günde ortalama 3 kişi olmak üzere 340 kişi zorla kaybedildi" denildi.

Raporda, İçişleri Bakanlığı'na bağlı ulusal güvenlik birimi ve silahlı kuvvetlere bağlı savaş istihbarat müdürlüğü gibi bazı güvenlik birimlerinin, şahısları kaçırma ve onları dış dünyadan soyutlayarak gizli ya da yasa dışı olan yerlerde gizleme olayına karıştıklarının anlaşıldığı kaydedildi.

Olayın mağdurlarının ifadelerine de yer verilen raporda, bu zaman zarfında zorla kaybedilenlerin itirafta bulunmaları için "elektrik şoku verme, ayaktan bağlanıp baş aşağı asılma ve tecavüzle tehdit edilme" gibi işkencelere maruz kaldıkları bildirildi.

30 Haziran 2013 olaylarının ardından zorla kaybedilenlerin bazılarının ne durumda olduklarının hala bilinmediği belirtilen raporda, Mısır yönetimi, şahıslara yargı denetimi olmadan işkence yapmaları için ulusal güvenlik subaylarına yeşil ışık yakmakla suçlandı.

Genelde ülkede zorla kaybedilen şahısların olduğu yönündeki haberleri reddeden Mısır yönetiminden suçlamalara yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...