Suriye Dışişleri Bakanı: Hazırız

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Suriye Dışişleri Bakanı: Hazırız

DÜNYA Haberleri  / iha

Suriye Dışişleri Bakanı Velid el Muallim, Cenevre’de yapılacak barış görüşmelerine katılmaya hazır olduklarını ifade ederek, diyaloğun ulusal birlik hükümeti oluşturulmasına yardımcı olmasını umduğunu söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid el Muallim, Pekin’e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Suriye’deki kriz ile ilgili olarak bir takım açıklamalarda bulundu. Muallim, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’ye Suriye’nin Cenevre’de herhangi dış bir müdahale olmadan yapılacak görüşmelere katılmaya hazır olduğunu ifade ederek, “Suriye, Cenevre’de yapılacak barış görüşmelerine katılmaya hazır ve diyaloğun ulusal birlik hükümeti oluşturulmasını sağlayacağını umut ediyoruz” dedi. Suriyeli Bakan heyetinin, muhalif heyetin yer aldığı listeyi alır almaz hazır olacağını belirterek, “Diyaloğun, bize ulusal birlik hükümet oluşturulması konusunda yardımcı olacağını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ise Çin’in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın geleceği konusundaki sorulara yanıt vermezken, “Çin’in konumu oldukça net. Suriye’nin lideri de dahil geleceğine Suriye halkı tarafından karar verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çin’in Suriye konusundaki rolü barışa ve görüşmelere katkıda bulunmaktır. Çin huzur, istikrar ve Ortadoğu’nun geliştiğini görmeyi umut ediyor” ifadelerini kullandı.

Wang, terörle mücadele için verilen tüm çabalara saygı duyulması ve desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...