HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hollanda, 'Türkiye’ye AB yardımı dondurulsun'

Düzenleyen: /
Hollanda, 'Türkiye’ye AB yardımı dondurulsun'
Avrupa Birliği, Hollanda, Haber

DÜNYA Haberleri

Hollanda, AB üyelik müzakereleri çerçevesinde Türkiye’ye parasal yardımın, PKK'ya yönelik operasyonlar sebebiyle dondurulmasını istedi.

Hollanda ana muhalefet partisi Hristiyan Demokrat Parti (CDA) operasyonları parlamentoya taşıdı. Hristiyan Demokrat Parti milletvekili Pieter Omtzigt’in parlamentoya sunduğu önergeye çoğunluğu oluşturan 7 partiden destek geldi. Liberal Sağ Parti (VVD) ve İşçi Partisi (PvdA) ile Özgürlük Partisi (PVV) Türkiye’nin AB üyelik müzakereleri çerçevesinde aldığı parasal yardımların, yapısal reformlar için harcanmadığını savundu. Parlamentonun çoğunluğunun desteklediği önerge Dışişleri ve AB komisyonunda kabul edildi. Hollanda parlamentosu, hükümetten AB nezdinde girişimde bulunmasını da istedi. AB Yüksek Komiseri Federica Mogherini'nin sözcüsü, operasyonların son bulması çağrısı yaptı ayrıca çözüm sürecinin yeniden başlatılması konusunda olumlu adımları desteklediklerini açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...