HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Putin'den Türkiye talimatı...

Düzenleyen: /
Putin'den Türkiye talimatı...
Putin, , Haber

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'ye özel ekonomik önlemlerin uygulanmasını içeren 28 Kasım 2015 tarihli kararnamede değişiklikler öngören kararnameyi imzaladı.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, kararname ile 'Türkiye Cumhuriyeti’nin yargı alanına giren kurumlar ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve/veya Türkiye Cumhuriyeti yargı alanındaki kurumlar tarafından kontrol edilen kurumların, Rusya Federasyonu topraklarının belirli alanlarda faaliyette bulunmalarına yasak ya da kısıtlama getirildi.'
 
'YAPTIRIM DIŞINDA KALACAK ANLAŞMALARI BELİRLEYİN' TALİMATI
 
Öte yandan, kararnamenin kapsamında giren talimatta, Putin, yaptırımların genişletilmesinin yanı sıra yaptırım dışında kalacak anlaşmaların listesinin hazırlanmasını da istedi. Türkiye Cumhuriyeti mevzuatları altındaki kuruluşlarla imzalanan ürün sevkiyatını öngören, Türk vatandaşları tarafından kontrol edilen kuruluşlarla imzalanan ve özel önlemlerin uygulanmayacağı anlaşmaların listesinin hazırlanması yönünde talimat verdi.
 
Anlaşma, Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından imzalanmasının ardından bugün itibariyle yürürlüğe girdi.
 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...