Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa'daki camilerde 'açık kapı' günleri

Düzenleyen:
Fransa'daki camilerde 'açık kapı' günleri

DÜNYA Haberleri

Fransa İslam Konseyi, Charlie Hebdo terör saldırısının birinci yılında ülkedeki cami ve mescitlerin vatandaşların ziyaretine açılacağını duyurdu.

Fransa İslam Konseyi (CFCM), Charlie Hebdo terör saldırısının birinci yılında ülkedeki cami ve mescitlerin vatandaşların ziyaretine açılacağını duyurdu.

Le Parisien gazetesine konuşan CFCM Başkanı Anouar Kbibech, İslam'ın "gerçek yüzünü göstermek" amacıyla 9-10 Ocak tarihlerinde Fransa'daki 2500 cami ve mescidin vatandaşlara açılacağını ve ziyaretçilere "kardeşlik çayı" ikram edileceğini söyledi.

Kbibech, "açık kapı" günleri kapsamında ziyarete gelenlerin Kur'an-ı Kerim ve İslam'a ilişkin tüm sorularının cevaplanacağını ve vatandaşların vakit namazlarına katılabileceklerini belirtti. Amaçlarının 11 Ocak 2015'te Paris'te yapılan cumhuriyet yürüyüşünde sağlanan ruhu yakalamak olduğunu vurgulayan Kbibech, "2016 yılının bütün din ve inançlardan vatandaşların birlikte yaşama iradelerini sağlamlaştırdığı ve dayanışma içinde hareket edecekleri bir sene olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...