Suriye’de büyük takas

Düzenleyen:
Suriye’de büyük takas

DÜNYA Haberleri

Zebadani’de abluka altında kalan Sünniler ile Foa’da mahsur kalan Şiiler, karşılıklı olarak Türkiye ve Lübnan’a gönderilerek takas edildi

Osman SAĞIRLI HALEP

Suriye’de devam eden iç savaşta en büyük takas BM, Kızılhaç ve İHH’nın çabaları sonucu gerçekleştirildi. Eylül ayından itibaren sürdürülen diplomasi sayesinde, muhaliflerin kuşatması altındaki Foa köyünde Şiiler ile rejimin kuşatması altındaki Zebadani’deki Sünniler takas edildi. Şam kırsalında bulunan yaralı ve refakatçiler Lübnan üzerinden Türkiye’ye getirilirken, Foa’da bulunanlar ise Türkiye üzerinden Lübnan’a gönderilecek. Takas anlaşmasına göre muhaliflerin bıraktığı 336 kişi Cilvegözü sınır kapısından Hatay’a girecek. Rejimin bırakacağı 126 kişi ise Lübnan’ın başkenti Beyrut’a gidecek. Daha sonra, Lübnan’daki muhalifler Türkiye’ye, Türkiye’deki rejim yanlıları ise Lübnan’a gidecek. Bu iki ülkeden uçaklar eş zamanlı olarak kalkacak. Takas tamamlandıktan sonra yaralıların tedavileri Lübnan ve Türkiye’de gerçekleştirilecek. Tedavisi tamamlanan yaralıların daha sonra yeniden Suriye’ye giriş yapması bekleniyor. Anlaşma ile toplam 462 yaralı ve refakatçinin takası gerçekleşmiş olacak. 5 yıldır Suriye’de İnsani yardım çalışmalarına devam eden İHH saldırılar altında hayatlarını devam ettiren sivil halka yardım ulaştırmaya devam ediyor. Aynı zamanda bölgenin en çok yardım ulaştıran kurumlarından birisi olması yanı sıra insani diplomasi çalışmalarına devam ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...