'Alluş'un öldürülmesi çözümü karmaşık hale getiriyor'

Düzenleyen:
'Alluş'un öldürülmesi çözümü karmaşık hale getiriyor'

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, Suriye'de muhalif gruplara yapılan saldırıların ülkede oluşturulmaya çalışılan ateşkes ve siyasal çözüm çabalarını daha karmaşık hale getirdiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de rejime muhalif İslam Ordusu örgütünün genel komutanı Zehran Alluş'un öldürülmesinin, Suriye'de oluşturulmaya çalışılan ateşkes ve siyasal çözüm arayışlarını daha da karmaşık hale getirdiğini bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında, Alluş'un öldürülmesi hakkındaki soruyu cevapladı. Toner, İslam Ordusu örgütüne herhangi bir destek vermediklerini ve grubun savaş alanında gösterdiği davranışlardan dolayı ciddi şüpheleri bulunduğunu belirterek, "Bunların yanında İslam Ordusu örgütü, siyasal çözüm arayışlarını, sorunun bitmesini ve DAEŞ'e karşı savaşı destekledi" dedi.

Alluş liderliğinde örgütün Riyad'da geçen haftalarda düzenlenen toplantıya katıldığını hatırlatan Toner, "Alluş'a ve örgütün diğer liderlerine yapılan saldırı, bunun yanında diğer muhalif gruplara yapılan saldırılar, ülke genelinde oluşturulmaya çalışılan ateşkes ve siyasal çözüm çabalarını daha karmaşık hale getiriyor" ifadesini kullandı.

Bazı gruplar hakkında ortak bir anlayış var, bazılarında yok

Toner, ayrıca, Rusya ve ABD'nin Ortadoğu'da hangi grupların terör örgütü olarak kabul edilip, hangilerinin edilmediği tartışmasında, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Genadi Gatilov'un "ABD ve Rusya'nın terör grupları hakkında ortak bir anlayış içinde olduğu" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.

Gatilov'un kastettiği şeyin El-Nusra ve DAEŞ gibi gruplar olabileceğini tahmin ettiğini belirten Toner, Suriye'de birçok grubun bulunduğunu hatırlattı ve Rusya ile belli başlı ana gruplar üzerinde fikir birliği içinde olduklarını belirtti.

"Bazı gruplar hakkında ortak bir anlayışımız var, bazı gruplar hakkında yok" ifadesini kullanan Toner, "Sadece Rusya'nın değil, Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun da bu konuda ortak bir görüşü yok" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...