Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya Enerji Bakanı Novak: Türk Akımı görüşmelerine devam etmek istiyoruz

Düzenleyen:
Rusya Enerji Bakanı Novak: Türk Akımı görüşmelerine devam etmek istiyoruz

DÜNYA Haberleri

Rus Enerji Bakanı Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi görüşmelerine devam etmek için hazır olduklarını bildirdi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi görüşmelerine devam etmek için hazır olduklarını bildirdi.

Rus haber ajansı TASS’ta yer alan habere göre Novak, Türk Akımı’yla ilgili görüşmelerin 2015 yazından bu yana ilerlemediğini belirterek, "Ancak eğer projeye ilgi mevcut ise, Rus tarafı olarak görüşmelere devam etmeye hazırız" açıklamasında bulundu.

Rusya’nın, Türkiye’ye doğalgaz ihracatını da arttırabileceğine işaret eden Novak, "Rusya’nın bunu gerçekleştirebilecek doğalgazı ve altyapısı bulunuyor. Bu nedenle Türkiye’ye garantili doğalgaz tedarikini arttırmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Rus enerji şirketi Gazprom’un, Türkiye’ye sattığı doğalgazda daha önce anlaşmaya varılan yüzde 10,25’lik indirimi sözleşmeye yansıtmaması nedeniyle Türk Akımı projesinde ilerleme kaydedilemezken, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke yetkilileri de projedeki görüşmelerin durdurulduğuna dair açıklamalarda bulunmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...