STK'lardan Ermeni iddiaları ve işgale karşı koalisyon

Düzenleyen:
STK'lardan Ermeni iddiaları ve işgale karşı koalisyon

DÜNYA Haberleri

Türk ve Azerbaycanlı STK'lar, Ermenilerin 1915 olaylarına ilişkin iddiaları ve Yukarı Karabağ'da yürüttükleri işgal politikasına karşı koalisyon oluşturdu.

Türk ve Azerbaycanlı sivil toplum kuruluşları, Ermenilerin 1915 olaylarına ilişkin iddiaları ve Yukarı Karabağ'da yürüttükleri işgal politikasına karşı koalisyon oluşturdu.

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan'dan yaklaşık 60 dernek ve federasyonunun temsilcileri, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bir araya geldi.

Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarının okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan Karabağ Azadlık Teşkilatı Başkanı Akif Nağı, hedeflerinin Yukarı Karabağ sorununu dünyaya duyurmak, Türkiye ve Azerbaycan'a karşı baskı aracı olarak kullanılan Ermeni iddialarına karşı birlikte mücadele etmek olduğunu söyledi.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey de, STK'ların hem Ermeni iddialarına hem de Karabağ'ın işgalinin sonlandırılmasına karşı birlikte hareket etmesinin mücadelelerine büyük katkı sağlayacağını belirtti. 

Gülbey, "Biz yumruk olursak düşmanlarımızı çökertebiliriz. Bu oluşuma ciddi yaklaşmamız lazım. İleriye dönük, evlatlarımız için, ülkelerimizin geleceği için birlikte hareket etmemiz lazım" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...