Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Husiler Suudi Arabistan'a füze attığını ileri sürdü

Düzenleyen:
Husiler Suudi Arabistan'a füze attığını ileri sürdü

DÜNYA Haberleri

Yemen'de Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) Suudi Arabistan'a bir balistik füze daha fırlattığını iddia etti.

Husiler'e bağlı El-Mesira televizyon kanalında yer alan haberde, Suudi Arabistan'ın güneybatısındaki Uluslararası Abha Havaalanı'na doğru "Kahir 1" tipi balistik füze atıldığı ileri sürüldü.

Haberde, Husilerin son 20 günde Suudi Arabistan'a attığı balistik füze sayısının 10'a ulaştığı savunuldu.

Suudi Arabistan'daki 300 hedef ve tesisin, füzelerin menziline girdiğini açıklayan Husilerin, özellikle bölgede kısa bir süre önce ilan edilen ateşkesin başlamasıyla füze atışlarına başladığı belirtiliyor. 

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu. Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar ise ülkenin çeşitli kentlerinde sürüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...