Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Refah Sınır Kapısı 'istisnai' olarak açıldı

Düzenleyen:
Refah Sınır Kapısı 'istisnai' olarak açıldı

DÜNYA Haberleri

Mısır yönetiminin askerlerin açtığı ateş sonucu ölen Filistinlinin cenazesini teslim etmek için Refah Sınır Kapısı'nı istisnai olarak açtığı bildirildi.

Gazze Şeridi'ndeki Sınır Kapısı İdaresi kaynakları, Mısır askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 28 yaşındaki Filistinli İshak Hasan'ın cenazesinin teslimi için Refah Sınır Kapısı'nın istisnai olarak açıldığını aktardı.

Kapıdan bir ambulansın geçerek, cenazenin yakınlarına teslim edildiği belirtildi.

Mısır askerlerinin, geçen perşembe günü Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin kıyısına doğru açtığı ateş sonucu 1 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, ordunun cenazeyi alıkoyduğu bildirilmişti.

Filistin emniyet kaynakları, Gazze deniz sınırından Mısır sahiline geçmek isteyen Filistinli gencin akıl sağlığının yerinde olmadığını ifade etmişti.

Mısır yönetimi, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbeden bu yana Gazze ile arasındaki Refah Sınır Kapısı'nı neredeyse tamamen kapalı tutuyor. Askeri darbenin ardından kapatılan kapı, yılda yalnızca birkaç kez kısa süreliğine açılıyor.

Abluka altındaki Gazze'de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Bu kapılardan ticari amaçla kullanılan 4'ü Hamas'ın seçimleri kazanarak görevi devralmasının ardından Haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişi için kullanılıyor. Kerm Ebu Salim Kapısı da çeşitli gerekçelerle sık sık kapatılıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...