'Kırım meselesi uluslararası alanda çözülmelidir'

Düzenleyen:
'Kırım meselesi uluslararası alanda çözülmelidir'

DÜNYA Haberleri

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Çubarov, "Kırım meselesi uluslararası alanda çözülmelidir. Uluslararası toplum Rusya'ya karşı gücünü birleştirmelidir" dedi.

Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Rifat Çubarov, 2016 yılında Kırım meselesinin uluslararası bir zeminde ele alınarak çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

"Kırım'ın işgalden kurtarılması: Devlete ve topluma 2016'da düşen görevler" konulu bir basın toplantısı düzenleyen Çubarov, Rusya'nın tek taraflı olarak ilhak ettiği Kırım meselesinin çözüme kavuşturulması konusunda 2016 yılına yönelik planlarını dile getirdi ve bu meselenin öncelikle devlet düzeyinde ele alınmasının zorunlu olduğuna işaret etti. 

"Uluslararası anlaşmaların bizleri korumadığı görüldü"

Çubarov, bugüne kadar Kırım Tatarlarının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile yurt dışına 35 ziyarette bulunduklarını hatırlatarak, yurt dışı ziyaretlerinde Rusya'ya karşı yaptırımlar konusunda uluslararası toplumun güçlerini birleştirmesi gerektiğine dikkat çektiklerini aktardı ve "Bu güçlerin bir araya gelmesi için uluslararası ortak bir zemin oluşturmak gerekiyor. Devletin, Ukrayna toplumu üzerindeki bu yükü alması ve Batılı ortaklarla paylaşması gerekiyor. Uluslararası anlaşmaların bizleri korumadığı görüldü" şeklinde konuştu. 

Kırım yarımadasının abluka altına alınmasının dünyada büyük ses getirdiğine işaret eden Rifat Çubarov, "Kırım, ablukalar sayesinde uluslararası gündemde yerini buldu. Hiç kimse Kırım'ın ilhakını gözardı edemez. Görevimiz bu meselenin önemsiz hale gelmesini engellemek olmalı. Ukrayna toplumu bizi muazzam şekilde destekliyor" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...