Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kuzey Kore Başkanı Kim Jong-un yoldaşı öldü

Düzenleyen:
Kuzey Kore Başkanı Kim Jong-un yoldaşı öldü

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore Başkanı Kim Jong-un'un 'en yakın yoldaşı' olarak tanımlanan İşçi Partisi Sekreteri 73 yaşındaki Kim Yang-gon, trafik kazasında hayatını kaybetti.

Kuzey Kore İşçi Partisi sekreteri ve ülkenin Güney Kore ile müzakerelerinden sorumlu birim olan Birleşik Cephe Departmanı Müdürü Kim Yang-gon, dün Sabah yerel saatle 06.15'te geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.

 
GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI
 
Kim Yang-gon için bugün düzenlenen cenaze töreninde yakın arkadaşı olan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, gözyaşlarına hakim olamadı.
 
"İLİŞKİLERİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK"
 
Kaza ile ilgili açıklama yapan Güney Kore Sejong Enstitüsü araştırmacısı Cheong Seong-chang, "Kim Yang-gon'un ani ölümü Seul ile Pyongyang ilişkilerini olumsuz etkileyecek" dedi.
 
GÖRÜŞMELERİN KUZEY SORUMLUSUYDU
 
Kim Yang-gon, 2011 yılında ölen eski lider Kim Jong-il'in zamanından beri Kuzey-Güney Kore görüşmelerinin Kuzey Kore tarafındaki sorumlusu olarak görev yapıyordu

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...