Yeni Delhi’de trafiğe plakalı çözüm

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Yeni Delhi’de trafiğe plakalı çözüm

DÜNYA Haberleri  / iha

Hava kirliliğine karşı önlemlerin arttırıldığı Yeni Delhi’de, haftanın belli günlerinde tek plakalı, belli günlerinde ise çift plakalı araçların trafiğe çıkmasını öngören tek-çift plaka uygulanmasına başlandı.

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de hava kirliliğinin artması nedeniyle önlemler de arttırıldı. Önlemler kapsamında gelecek 2 hafta içinde belli günlerde tek sayılı plakası olan araçlar belli günlerinde ise çift sayılı plakaları araçlar trafiğe çıkacak. Uygulama kapsamında aracın plakasında bulunan son rakam dikkate alınacak. Kuralları yerine getirmeyen sürücülerin ise ehliyetlerine el konulabilecek ya da sürücülere para cezası verilecek. Bugünden itibaren uygulamaya başlanan önlemler kapsamında çok sayıda trafik polisi ve gönüllü vatandaşlar yollardaki yerlerini aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren göreve başlayan trafik polisleri, birçok aracı durdurarak kuralları hatırlattı. Komiser Yardımcısı Krishan Singh, araçları kontrol ederek bugün sürücülerin sadece eğitildiğini söyledi.

Hindistan’da hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla hazırlanan tek-çift plaka uygulaması haftalar öncesinden duyurulmuştu. Dünya Sağlık Örgütü tarafından geçen yıl yayınlanan verilerine göre Yeni Delhi, hava kirliliğinin en yoğun olduğu şehir olarak açıklanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...