Türk ve Boşnak öğrenciler secdede buluşuyor

Düzenleyen:
Türk ve Boşnak öğrenciler secdede buluşuyor

DÜNYA Haberleri

Saraybosna'da öğrenciler, yılın ilk sabah namazını Türk öğrencilerle birlikte Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde kılıyor.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Türk ve Boşnak öğrenciler, "Secdede buluşuyoruz" çağrısıyla yılın ilk sabah namazını Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde kılıyor.

Saraybosna'nın simgelerinden olan tarihi camide yılın ilk sabah namazına öğrencileri davet eden Milli Türk Talebe Birliği Bosna Hersek (MTTB) eski Başkanı Enes Güler, "Beş sene önce bir ağabeyimiz yılın ilk günü buraya sabah namazına geliyor ancak sadece imamı görüyor. Bize bunu anlattığından beri aklımızda hep burayı doldurmak var" ifadesini kullandı.

Yılbaşı gecesi geç saatlere kadar kutlama yapanların camiyi sabah namazında cemaatsiz bıraktığını belirten Güler, "Bu ihtimali ortadan kaldırmak istiyoruz" dedi.

Güler, tarihi camide her gün hatim indirilmesi gibi geleneklerini savaş döneminde bile devam ettirdiğini hatırlatarak "Secdede buluşuyoruz" çağrısı üzerine her sene daha fazla öğrencinin yılın ilk günü Gazi Hüsrev Bey Camisi'ne geldiğini söyledi.

Aralarında Boşnak, Türk ve diğer ülkelerden öğrencilerin de bulunduğu yaklaşık altmış kişilik cemaat, iştirak ettikleri sabah namazından sonra, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Alija İzzetbegovic'in Kovaçi Şehitliği'nde bulunan kabrini ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim okudu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...