Netanyahu'dan Araplara gözdağı

Düzenleyen:
Netanyahu'dan Araplara gözdağı

DÜNYA Haberleri

Netanyahu, İsrail vatandaşı olan Araplara "Hem İsrail'deki haklardan yararlanıp hem de kendinizi Filistinli olarak tanımlayamazsınız" dedi.

Tel Aviv'de dün silahlı saldırı sonucu 2 kişinin öldüğü barı ziyaret eden Netanyahu, İsrail'deki Arapların yaşadığı yerlerde kanunların icra edilmesi yönündeki çabaların arttırılacağını belirtti.

İsrail'in Jetusalem Post gazetesinin haberine göre Netanyahu, saldırıda ölenlerin anısına söz konusu barın önünde mum yaktıktan sonra İsrail vatandaşı Araplara, "devlete ve kanunlara karşı sadakat" çağrı yaptı.

"Hem İsrail'deki haklardan yararlanıp hem de kendinizi Filistinli olarak tanımlayamazsınız" ifadesini kullanan Netanyahu, Tel Aviv'deki bar saldırısı ile ilgili şunları söyledi:

''İsrail polisi ve Şin Bet (İsrail iç istihbarat servisi) katili yakalamak için aralıksız olarak çalışıyor. İsrail'deki Arap liderlerin bu cinayeti kınamasını takdir etmekle birlikte, İsrailli Arap milletvekillerinin eksiksiz olarak tamamının kekelemeden net bir şekilde bu katliamı kınamasını bekliyorum.''

Tel Aviv'de dün bir bara düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı bildirilmişti. İsrail polisi saldırıyı düzenlediği sanılan şüphelinin, Naşat Milhem isimli 31 yaşındaki İsrail vatandaşı bir Arap olduğunu açıklamıştı.

İsrail polisinin, ülkenin kuzeyindeki Arara kasabasından olduğu belirtilen Milhem'in yakalanması için başlattığı arama çalışmaları sürüyor.

İsrail'in 8,5 milyonluk nüfusunun yaklaşık 2 milyonu, 1948 yılındaki savaş ve sonrasında yaşanan işgale rağmen yurtlarında kalarak İsrail vatandaşı olan Filistinlilerden oluşuyor. İsrail yönetimi, söz konusu Filistinlileri ''İsrailli Araplar'' diye tanımlıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...