'Türkmenler hem rejimle hem de kışla mücadele ediyor'

Düzenleyen:
'Türkmenler hem rejimle hem de kışla mücadele ediyor'

DÜNYA Haberleri

Kerkük Vakfı Sözcüsü Prof. Dr. Nakip, "Türkmen kardeşlerimiz soğukla başa çıkmakta zorlanıyorlar. O nedenle sadece Esed askerleriyle değil, kış şartlarıyla da mücadele etmek zorunda kalıyorlar" dedi.

Kerkük Vakfı Sözcüsü ve Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Nakip, Bayırbucak Türkmenlerinin mücadelesinin kırsalda devam ettiğini belirterek, "Bulundukları bölgelerde onları soğuktan koruyacak mekanlar maalesef yok. O nedenle sadece Esed askerleriyle değil, çetin kış şartlarıyla da mücadele etmek zorunda kalıyorlar" dedi.

Nakip, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de Beşşar Esed, Rusya ve diğer silahlı güçlerle mücadele eden Bayırbucak Türkmenlerinin dünya kamuoyunun gündeminden düşmesinin kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

Bayırbucak Türkmenlerinin Esed rejimi, Rusya ve diğer silahlı güçlerin yanı sıra olumsuz hava şartlarıyla da mücadele etmek zorunda kaldığına dikkati çeken Nakip, şunları kaydetti:

"Ağır kış şartları, aşırı soğuklar Türkmen kardeşlerimizin direnişini zayıflatıyor. Hava saldırılarından kaçabiliyorlar veya bir şekilde korunabiliyorlar ama soğukla başa çıkmakta zorlanıyorlar. Bulundukları bölgelerde onları soğuktan koruyacak mekanlar maalesef yok. O nedenle sadece Esed askerleriyle değil, çetin kış şartlarıyla da mücadele etmek zorunda kalıyorlar."

Kışlık kıyafetlere ihtiyaç var

Topraklarını savunan Bayırbucak Türkmenlerinin, bu dönemde temel ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra en çok açık arazide sıcak tutacak tulum başta olmak üzere kışlık kıyafet ve botlara ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Nakip, yardımların artmasını ve Türkmenlerin bulundukları bölgede sahipsiz bırakılmamasını istedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...