Enbar'ın Bervane nahiyesi DAEŞ'ten temizlendi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Enbar'ın Bervane nahiyesi DAEŞ'ten temizlendi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Irak güvenlik güçlerinin, terör örgütü DAEŞ kontrolünde bulunan Enbar vilayetine bağlı Hadise ilçesinin Bervane nahiyesini kurtardığı bildirildi.

Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Irak terörle mücadele güçlerinin, Bervane nahiyesini terör örgütü DAEŞ'ten kurtardığı, operasyonda nahiyede bulunan militanların tamamının öldürüldüğü belirtildi.

Bervane Emniyet Müdürü Yüzbaşı Ziyad en-Nemravi de AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümet yanlısı aşiretler ve Irak güçlerinin, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava desteğiyle düzenlediği operasyonla Bervane nahiyesinin DAEŞ'ten temizlendiğini söyledi.

Nemravi, operasyonda çıkan çatışmalarda hükümet yanlısı aşiretler ve Irak güçlerinden 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 37 kişinin yaralandığını, DAEŞ militanlarından da 22'sinin öldüğünü dile getirdi.

DAEŞ öncülüğündeki silahlı grupların geçen yıl haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından başlayan çatışmalar, çeşitli kentlerde devam ediyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla Irak ordusu ve Peşmerge'ye destek veriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...