Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DAEŞ Suriyeli gazetecinin kafasını kesti

Düzenleyen:
DAEŞ Suriyeli gazetecinin kafasını kesti

DÜNYA Haberleri

DEAŞ, Gaziantep'in ardından bu kez de Rakka'da Suriyeli bir kadın gazeteciyi infaz etti. Rukiye Hasan, Rakka şehrinden örgüte dair haber geçen ilk kadın gazeteci olarak biliniyordu.

Terör örgütü DEAŞ, ilk kez Suriyeli bir kadın gazeteciyi başını keserek infaz etti. Rukiye HASAN isimli yurttaş gazeteci, DEAŞ'ın Suriye'deki kalesi Rakka'da infaz edildi.
Hasan, Suriye’nin Rakka şehrinden örgüte dair haber geçen ilk kadın gazeteci olarak biliniyordu. Hasan, DEAŞ'ın Ekim ayından bu yana öldürdüğü beşinci gazeteci oldu.
 
RBSS HABERİ DOĞRULADI
"Rakka Sessizce Katlediliyor" (RBSS) isimli insan hakları örgütü Hasan'ın öldürüldüğünü doğruladı. RBSS'in kurucusu Ebu Muhammed Twitter'dan Hasan'ın son sözlerini paylaştı. Daha önce defalarca tehdit aldığını söyleyen Hasan, “IŞİD’in kafamı kesmek istediğini biliyorum. Başımı kesmelerini, onların aşağılamalarıyla yaşamaya tercih ederim” demiş. Hasan’ın ailesi, gazetecinin, casusluk suçlamasıyla tutuklandıktan sonra başı kesilerek idam edildiğini belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...