Suudi Arabistan'da idam edilenlerin 43'ü El Kaide üyesi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suudi Arabistan'da idam edilenlerin 43'ü El Kaide üyesi

DÜNYA Haberleri  / AA

Suudi Arabistan'da geçen cumartesi idam edilen 47 kişiden 43'ünün "Arap Yarımadası El Kaidesi" örgütünden oldukları, diğer 4'ünün ise Suudi Arabistan asıllı Şii oldukları belirtildi.

Suudi Arabistan'da geçen cumartesi idam edilen 47 kişiden biri Mısırlı biri de Çad vatandaşı olmak üzere 43'ünün "Arap Yarımadası El Kaidesi" örgütünden oldukları, diğer 4'ünün ise Katif kenti ve çevresinde yerleşik Suudi Arabistan asıllı Şii oldukları belirtildi.

Suudi Arabistan'da başta başkent Riyad olmak üzere, Mekke, Cidde, Huber ve diğer kentlerde 2003-2008 yılları arasında tutuklanan ve idam cezaları infaz edilen 43 Arap Yarımadası El Kaidesi örgütü mensubu, kamu binalarına yönelik intihar saldırıları düzenlemek, Riyad kenti ve Huber kentinde yabancıların ikamet ettiği yerleşkelere saldırı yapmak, yöneticileri tekfir etmek, yabancıları kaçırıp infaz etmek, petrol rafinerisine saldırı düzenlemek gibi bir dizi suçtan yargılanıyordu.  

İdam edilen Suudi Arabistan vatandaşı 4 Şii de Arap ülkelerinde 2011 yılında başlayan Arap Baharı gösterilerinin akabinde Katif kentinde, "Halkı devlete karşı kışkırtmak, yöneticileri tekfir etmek, sokak eylemleri ve polis ile kamu görevlilerine karşı şiddet kullanmak" suçlamaları da dahil birçok suçtan tutuklu bulunuyordu.
Suudi Arabistan'da idam edilenlerin 43'ü El Kaide üyesi

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...