ABD, Japonya ve Güney Kore'den hidrojen bombası tepkisi

Düzenleyen:
ABD, Japonya ve Güney Kore'den hidrojen bombası tepkisi

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore'nin hidrojen bombası testi Asya'da paniğe neden oldu. Japonya Savunma Bakanı, Başbakan Abe'nin ofisine koşarken görüntülendi.

Kuzey Kore hidrojen bombası denemesi yaptığını açıkladı, dünya ayağa kalktı. Bu hamleden en çok etkilenen ülke ise ABD'nin yanı sıra Kuzey Kore'ye en yakın NATO ülkesi Japonya oldu.

JAPONYA SAVUNMA BAKANI PANİKLEDİ
Japonya Savunma Bakanı Gen Nakatani, Kuzey Kore'nin hidrojen bombası testini gerçekleştirdiğine dair istihbaratı almasının ardından Başbakan Şinzo Abe'nin çalışma ofisine koştu. O tarihi anlar Japon gazetesi Kyodo News tarafından dünyaya servis edildi.

"BUNA KESİNLİKLE İZİN VERMEYİZ"
ABD, Japonya ve Güney Kore'den Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin hidrojen bombası denemesine ilişkin ilk açıklamalar geldi.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe "Kesinlikle buna izin veremeyiz ve şiddetle kınıyoruz" dedi.

"GEREKEN CEVAP VERİLECEKTİR"
Güney Kore'den "Aralarında Birleşmiş Milletler yaptırımlarının da aralarında bulunduğu tüm muhtemel önlemleri alacağız" açıklaması gelirken ABD'den gelen açıklamada ise "Kuzey Kore tarafından yapılan provokasyona gereken yanıtın verileceği" belirtildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Ned Price tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Kuzey Kore'nin bu iddialarını henüz teyit edemememize karşın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararlarının ihlalini kınıyoruz ve bir kez daha Kuzey Kore'ye uluslararası zorunluluklara ve taahhütlere riayet etmesi çağrısında bulunuyoruz.”

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...