Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NATO jetleri, Rus uçakları için 2015'te rekor düzeyde havalandı

Düzenleyen:
NATO jetleri, Rus uçakları için 2015'te rekor düzeyde havalandı

DÜNYA Haberleri

Litvanya Savunma Bakanlığı, geçen yıl Rus savaş uçaklarının Baltık Denizi üzerindeki uçuşlarını ciddi düzeyde artırdığını kaydetti.

Bakanlık tarafından Baltık haber ajansı BNS’ye yapılan açıklamada, Rus savaş uçaklarının Litvanya’nın hava sahasını ihlal etmediği ancak Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler ve Kırım'ı ilhakının ardından Baltık Denizi üzerindeki uçuşlarını "tehlikeli sayıda" arttırdığı bildirildi.

NATO'nun Hava Polis Misyonu görevini yapan savaş uçaklarının da bu nedenle, Rus savaş uçaklarını belirlemek için Baltık Denizi üzerinde geçen yıl 160’ın üzerinde uçuş gerçekleştirdiği belirtildi. 

Açıklamaya göre, Baltık ülkelerinin hava sahasını koruyan NATO jetleri, 2014’te 140, 2013’te 47, 2012’de 44, 2011’de 37 ve 2010’da da sadece 4 kez Rus uçaklarını tespit için havalanmıştı.  

Litvanya ve Estonya’daki NATO Hava Polis Misyonu’nu şu anda Macaristan ve Almanya üstleniyor. Bu misyonu, 7 Ocak'ta İspanya ve Belçika devralacak. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...