Katil Esad güçleri sivilleri vurdu: 20 ölü, 50 yaralı

Düzenleyen:
Katil Esad güçleri sivilleri vurdu: 20 ölü, 50 yaralı

DÜNYA Haberleri

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki bir ilçe ve iki beldeye düzenlediği saldırılar sonucunda 20 sivilin yaşamını yitirdiği, 50 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin Doğu Guta bölgesindeki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, orduya ait savaş uçakları yönetim karşıtlarının denetimindeki Zemelka ve Misraba beldesi ile Duma ilçesinde yerleşim yerlerine saldırdı.

Bombardımanda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 20 sivilin hayatını kaybettiğini, 50 kişinin yaralandığını belirten yetkililer, yaralıların ambulans ve sivil araçlarla sahra hastanesine nakledildiğini aktardı.
Yetkililer, hava saldırısında çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığını ve hasar gördüğünü, bazı araçların da kullanılamaz hale geldiğini dile getirdi.
Başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde yer alan ve uzun bir zamandan beri Esed güçlerinin ablukası altındaki, Duma ilçesi ile Zemelka ve Misraba beldesine 3 yıldır elektrik ve su verilemiyor. Rejim güçleri bölgeyi muhaliflerden almak için her gün kara ve havadan saldırı düzenliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...