ABD Başkanı Obama ile Irak Başbakanı İbadi telefonda görüştü

Düzenleyen:
ABD Başkanı Obama ile Irak Başbakanı İbadi telefonda görüştü

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Obama ile Irak Başbakanı İbadi'nin telefon görüşmesi gerçekleştirerek, Iraklı güçlerin DAEŞ'e karşı mücadelesi ve ABD'nin Irak'a desteğini görüştüğü bildirildi.

Irak Başbakanlık basın ofisinin açıklamasına göre, ABD Başkanı Barack Obama ile Irak Başbakanı Haydar el-İbadi telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Obama, görüşmede, Iraklı güçlerin DAEŞ terör örgütüne karşı elde ettiği zaferlerden dolayı İbadi'yi tebrik ederek, ülkesinin terörle mücadelesinde Irak'a silah, eğitim ve hava desteğini yineledi.

Irak'ın bölgesel gerginlik ve mezhepsel kutuplaşmayı azaltmak için izlediği dengeli tutumuna işaret eden Obama, ABD'nin Irak'ın egemenliği ve toprak bütünlüğünü savunduğunu kaydetti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İbadi, "Son zaferler, kahraman güçlerimizin her karış vatan toprağının kurtarılmasında yüksek moral ve kabiliyetini gösterdi" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...