Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yemen'in Taiz kentinde çatışma: 17 ölü, 112 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Yemen'in Taiz kentinde çatışma: 17 ölü, 112 yaralı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Yemen'in Taiz kentinde HDG ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 17 kişi öldü, 112 kişi yaralandı.

Yemen'in Taiz kentinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçler (HDG) ile Ensarullah Hareketi (Husiler) ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçler arasındaki çatışmalarda 17 kişinin öldüğü, 112 kişinin yaralandığı belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, sokak çatışmaları Taiz'in doğusundaki El-Cehmeliyye ve Sabat mahallelerinde ikinci gününde devam etti. 

HDG'nin, Husilerin karargahlarına doğru ilerleme kaydettiği belirtildi.

HDG Facebook hesabında çatışmalarda 5 savaşçısının öldüğü ve 55'inin yaralandığı, buna karşılık Husiler ve Salih yanlıları tarafından 12 kişinin hayatını kaybettiği, 24'ünün yaralandığı bilgisini paylaştı.

Ayrıca Husilerin ve Salih yanlısı güçlerin yaşadıkları kayıplara karşı HDG'nin kontrolündeki sivil yerleşim yerlerine top ateşi açtığı ifade edildi.

Acil yardım kaynaklarından alınan bilgiye göre, söz konusu saldırıda 2'si çocuk 4 sivil hayatını kaybetti, 33'ü yaralandı.

Öte yandan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri'nin yaptığı basın açıklamasında, Yemen ordusuna bağlı askeri birliklerin Hacce ilinin kuzeyinde sahilde bulunan Midi bölgesi ve limanının kontrolünü tamamen sağladıklarını kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...