Paris'teki saldırılarda kullanılan patlayıcılar Brüksel'de imal edilmiş

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Paris'teki saldırılarda kullanılan patlayıcılar Brüksel'de imal edilmiş

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Paris'te kasım ayında 130 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırılarda kullanılan patlayıcıların üretildiği evin, Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunduğu iddia edildi.

Belçika Federal Savcılığından yapılan açıklamaya göre, Brüksel'in Schaerbeek semtindeki eve yapılan baskında, saldırılardan sonra kaçmayı başaran Salah Abdeslam​'ın parmak izi, bomba yapımında kullanılan malzemeler, patlayıcı aseton peroksit izi ve intihar bombacılarının kullanıldığı türden 3 yelek bulundu.

VRT kanalı, Abdeslam'ın saldırıların ardından Henri Berge Caddesi'ndeki söz konusu evde saklandığını iddia etti, ancak Abdeslam'ın​ evde ne kadar kaldığı henüz tespit edilebilmiş değil. Evi sahte isimle kiralayan kişinin daha önceki baskınlar sırasında gözaltına alınanlar arasında olduğu sanılıyor. 

13 Kasım'daki saldırılarda yer alanlardan en az ikisinin Belçika'da yaşadığı tespit edilmişti. Saldırıların ardından yapılan baskınlarda 40'tan fazla kişi gözaltına alınırken, bunlardan 10'u tutuklanmıştı. Kardeşi saldırılar sırasında ölen Salah Abdeslam​'ın olayın hemen ardından 2 kişi ile beraber Paris'ten Brüksel'e geldiği tespit edilmiş ancak baskınlarda yakalanamamıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...