Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Rusya ve Esed rejimi Lazkiye'nin tamamına hakim olmak istiyor'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Rusya ve Esed rejimi Lazkiye'nin tamamına hakim olmak istiyor'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Bayırbucak Haber Ajansı Koordinatörü Saadetin Molla, Rusya ve Esed rejiminin, Lazkiye'nin tamamına hakim olmak istediğini belirterek, "Bunu gerçekleştirmek için her türlü yolu deniyorlar" dedi.

Bayırbucak Haber Ajansı Koordinatörü Saadetin Molla, AA muhabirine, Bayırbucak Türkmenlerinin, Suriye halk direnişinin bedelini ödemeye devam ettiğini, Esed rejiminin, Rusya ve İran'ın desteğiyle hava, kara ve denizden Türkmenlere saldırılarını sürdürdüğünü söyledi.

Rusların, diğer muhalif bölgeleri bir uçakla vururken, Türkmendağı'na aynı anda 5 uçakla saldırdığını öne süren Molla, şunları kaydetti:

"Diğer bölgelere düşen bombaların 10 katı, Suriye'nin milyonda biri kadar bir alana düşüyor. Bunun sebebi ise Türkiye'nin Suriye halkına kucak açması ve her türlü insani yardımda bulunmasıdır. Bunun bedelini Türkmenlere ödetmek istiyorlar. Rus uçağının da düşürülmesiyle Türkmenler iki bedel ödemeye başladı."

Muhaliflerin, saldırılara karşı köylerini koruduğunun altını çizen Türkmen gazeteci, "Rusya ve Esed rejimi, Türkmendağı ve Cebel Ekrad'ı alarak Lazkiye'nin tamamına hakim olmak istiyor. Bu ay içerisinde yapılması planlan çözüm görüşmeleri öncesi bunu gerçekleştirmek için her türlü yolu deniyorlar" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...