Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Lübnan-Suriye sınırında Madaya protestosu

Düzenleyen:
Lübnan-Suriye sınırında Madaya protestosu

DÜNYA Haberleri

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Masna bölgesinde toplanan grup, kuşatma altında bulunan Madaya'daki duruma dikkat çekmek için Suriye-Lübnan yolunu kapattı.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Masna bölgesinde toplanan grup, rejim güçleri tarafından kuşatma altında bulunan Madaya'daki  duruma dikkat çekmek için Suriye-Lübnan yolunu kapattı.

Lübnan'ın Bekaa ilindeki Masna bölgesinde Cuma namazı sonrasında toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, rejim güçlerinin ablukası altında bulunan Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya'da yaşanan insani durumu protesto etmek için Suriye-Lübnan Şam yolunu iki yönlü trafiğe kapattı.

"Yaptıklarınızdan dolayı tarih sizi lanetleyecek"

Ellerinde ekmekler ve "Yaptıklarınızdan dolayı tarih sizi lanetleyecek", "Bizim çağımızda kedi ve köpek yemeyi aklınız alıyor mu?" yazılı pankartlarla gösteriyi gerçekleştiren grup, Suriye rejimi ve Hizbullah aleyhine slogan atarak Suriye-Lübnan yolunu yaklaşık iki saat süreyle kapattı.

"Bu yapılan savaş suçudur"

Protestoyu düzenleyen sivil toplum kuruluşlarından Lübnan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Nebil Halebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen gösterinin "Sadece Madaya değil, Batı ve Doğu Guta, Batı Şam kırsalı" için yapıldığını belirterek, "Bu yapılan Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyince savaş suçudur. Neden Suriye rejiminin yardımların ulaşması için iznine ihtiyaç duyuyoruz. BM Güvenlik Konseyi'nin yedinci maddesince rejimin yaptığı suçtur. Kuşatma altındaki tüm şehirlere ulaşılmalı" dedi.

Açlıktan evcil hayvanları yiyorlar

Anne, babası ve kardeşlerinin halen Madaya kentinde yaşadığını AA muhabirine anlatan Hüseyin Muhammed Nemmus (20), "Açlıktan köpek gibi evcil hayvanları yemek için şeyhten izin aldıklarından" bahsetti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...