Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'nın yerinden ettiği Suriyeliler yaşam mücadelesi veriyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Rusya'nın yerinden ettiği Suriyeliler yaşam mücadelesi veriyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rusya'nın Halep'in güneyine düzenlediği yoğun hava saldırılarıyla yerinden edilen halk, olumsuz hava koşullarına rağmen hayatta kalmaya çalışıyor.

Rusya'nın Halep'in güneyine düzenlediği yoğun hava saldırılarıyla yerinden edilen halk, olumsuz hava koşullarına rağmen hayatta kalmaya çalışıyor. Çadır kentlerde yaşayan Suriyeliler, yardım kuruluşlarından kendilerine temel gıda malzemeleri, çadır örtüsü ve kışlık giyecek gönderilmesini bekliyor.

Rusya'nın 30 Eylül'den bu yana Suriye'de "terörle mücadele" iddiasıyla düzenlediği hava saldırıları, DAEŞ unsurlarından çok, ılımlı muhalifleri ve bu grupların kontrolündeki bölgelerde yaşayan sivil halkı hedef almaya devam ediyor. Başlangıçta  İdlib, Hama, Humus, Halep'in kuzeyine yoğunlaşan saldırılar, 14 Ekim itibariyle Halep'in güneyine yönelmişti. 

Rus hava saldırılarıyla eş zamanlı olarak Esed güçlerinin karadan bölgeye düzenlediği operasyon, muhaliflerin kontrolündeki Türkiye sınırına yakın bölgelere doğru kısa sürede 100 bin kişiyi aşan bir göç dalgasını tetiklemişti. Halep'in güneyinde Hanasır, Hadır ve Ays beldesi çevresindeki halk ev ve işyerlerini terk ederek, muhaliflerin kontrolündeki İdlib vilayetinin kuzeyine ve Halep'in güneyine doğru göç etmişti. 

Yerinden edilen binlerce kişi şimdi de soğuk havayla mücadele etmek zorunda. Hanasır beldesi çevresinden Halep'in güneyindeki Han Asel bölgesine gelen onlarca aile, kurdukları çadır kentte yaşamaya çalışıyor. Çocuklar çadırlar arasında soğuk havaya rağmen üzerlerinde kışlık kıyafet, ayaklarında ayakkabı olmadan dolaşıyor.  

Han Asel bölgesindeki çadır kent sakinlerinden Ahmed Ebu Şefik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Biz köyden Rus ordusuna ait savaş uçaklarının hava saldırılarından kaçarak buraya geldik. Yardım kuruluşlarından bize süt, temel gıda malzemesi ile çadır örtüsü, naylon vermelerinin istiyoruz'' dedi.

Um Rıda da ''Evlerimizi hava saldırıları sonucunda terk ederek buraya yerleştik. Durumumuz kötü yardım istiyoruz'' diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...