Merkel: Türkiye üzerine düşeni yaptı, bizim daha hızlı olmamız lazım

Düzenleyen:
Merkel: Türkiye üzerine düşeni yaptı, bizim daha hızlı olmamız lazım

DÜNYA Haberleri

Merkel, Türkiye’ye yönelik Avrupa’da yükselen “Sığınmacılar konusunda yeteri kadar etkin değil” eleştirilerine özeleştiri yaparak cevap verdi.

Köln kentinde yılbaşı gecesi kalabalık bir erkek grubunun 100’den fazla kadına tacizde bulunduğu ortaya çıkmış; faillerin göçmen olduğu belirlenmişti. Olayın ardından saldırıya karışan sığınmacıların sınır dışı edilebileceğini açıklayan Başbakan Angela Merkel, “Göçmen yasasında da değişikliğe gidebiliriz” dedi. Almanya’da mevcut yasalara göre; sığınmacılar 3 yıldan uzun süreli hapis cezası aldığında, eğer kendi ülkelerine geri gönderilmeleri hayati tehlike oluşturmuyorsa sınır dışı edilebiliyor. Hristiyan Demokrat Partisi milletvekilleri, mahkum olan tüm sığınmacıların cezanın süresine bakılmaksızın sınır dışı edilmesini talep ediyor. 

ÖZELEŞTİRİ YAPTI
Bu arada Şansölye Merkel, Türkiye’ye yönelik Avrupa’da yükselen “Sığınmacılar konusunda yeteri kadar etkin değil” eleştirilerine özeleştiri yaparak cevap verdi. Merkel, “AB-Türkiye Zirvesi, 29 Kasım’da yapıldı. Henüz iki ay bile olmadı. Noel ve yeni yıl tatili araya girdi. Bizler henüz bahsedilen 3 milyar avro mali yardımın nasıl yapılacağını kararlaştıramadık. Diğer taraftan illegal sığınmacıları nasıl legal hale getireceğimiz konusunda somut bir mekanizma oluşturamadık. Türkiye ise, Ürdün ve Lübnan’dan gelen Suriyelilere vize uygulamasını başlattı. Tabii ki sonuçlarını hemen göremeyiz. Bu açıdan bakıldığında Türkiye’nin üzerine düşeni yapmadığı söylenemez. Biz Avrupalılar da ödevlerimizi hızlıca yapalım ki Türkiye’den daha çok çalışmasını isteyebilelim.” diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...