BM Suriye Temsilcisi Mistura muhalif grupların listesini İran'a sundu

Düzenleyen:
BM Suriye Temsilcisi Mistura muhalif grupların listesini İran'a sundu

DÜNYA Haberleri

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, Suriye ile görüşmelere katılması planlanan muhalif grupların listesini İran'a sundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Suriye ile görüşmelere katılması planlanan muhalif grupların listesini İran'a sunduğu bildirildi.

İran'ın resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, başkent Tahran'da İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile bakanlıkta görüşen de Mistura, "Farklı muhalif grupların arasından bir liste oluşturmak için sosyal, siyasi, ırk, din, sivil toplum ve şehirlerde çeşitli çalışmalar yapıldı" dedi.

Görüşmede İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "Bölgede gelişen olaylara baktığımızda Suudi Arabistan'ın bölgede izlediği gerilimi artırma politikasıyla Suriye krizinin çözümünde olumsuz etkide bulunduğunu görüyoruz. Onlar (Suudi Arabistan) Sana'daki İran Büyükelçiliğine saldırmak ve bir elçilik çalışanını yaralamakla kendi olumsuz stratejilerini gizlemeye çalışıyorlar. Öyleki İran devleti, elçiliklerin korunmasında sorumluluk bilinciyle hareket etmektedir" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...