ABD Kongre üyelerinden Müslümanlara destek

Düzenleyen:
ABD Kongre üyelerinden Müslümanlara destek

DÜNYA Haberleri

ABD Kongresinin ilk Müslüman temsilcisi Ellison ve Florida temsilcisi Schultz, Kongre üyelerinden, ABD Başkanı Obama'nın bugünkü konuşması için Müslüman arkadaşlarını Meclis'e davet etmelerini istedi.

ABD Temsilciler Meclisinin Demokrat Partili iki üyesi Keith Ellison ve Debbi Wasserman Schultz, ülkedeki Müslümanlara destek amacıyla Kongre üyelerine, Müslüman arkadaşlarını ABD Başkanı Barack Obama’nın bugün yapacağı "Birliğin Durumu" konuşması için Meclis'e davet etmeleri çağrısında bulundu.

ABD Temsilciler Meclisine seçilen ilk Müslüman olan Minnesota Milletvekili Ellison ile Florida temsilcisi Schultz, Kongre üyelerine mektup gönderdi.

Demokratların Kongre'deki önde gelen iki ismi Ellison ve Schultz, ülkede Müslümanlara karşı artan nefret söylemlerine dikkati çekti ve buna karşı durmak amacıyla üyelerin Müslüman arkadaşlarını Obama'yı dinlemek üzere davet etmelerini istedi.

En az 20 Kongre üyesi arkadaşlarını getirecek

Ellison ve Schultz'un başlattıkları kampanya sonrasında şu ana kadar en az 20 Kongre mensubunun Obama’nın konuşmasını dinlemek üzere Müslüman arkadaşlarını yanlarında getirmeye karar verdiği belirtildi.

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri dolayısıyla ulusal güvenlik ve Müslümanlar, özellikle Cumhuriyetçi aday adayları tarafından tartışma konusu haline getiriliyor. Son olarak, Müslüman karşıtı söylemleriyle gündeme gelen adaylardan emlak milyarderi Donald Trump’ın South Carolina’daki mitingine katılan bir Müslüman kadın, görevliler tarafından salondan çıkarılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...