Kız arkadaşını öldürmekten suçlu bulunan Pistorius temyize başvurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Kız arkadaşını öldürmekten suçlu bulunan Pistorius temyize başvurdu

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Olimpiyatlara katılan ilk paralimpik atlet olarak tarihe geçen ve kız arkadaşını öldürmekten suçlu bulunan Güney Afrikalı sporcu Pistorius, Anayasa Mahkemesi’ne temyiz başvurusunda bulundu.

Olimpiyatlara katılan ilk paralimpik atlet olarak tarihe geçen ve kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekten suçlu bulunan Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius, Anayasa Mahkemesi’ne temyiz başvurusunda bulundu.

Ünlü atletin avukatları tarafından yapılan açıklamada Pistorius, Yargıtay Ceza Dairesi’nin hakkında verdiği cinayet kararını bozmak için Anayasa Mahkemesine başvurdu. 18 Nisan’da tekrar yargılanması beklenen Pistorius’un en az 15 yıl ceza alması bekleniyor.

Evinin etrafındaki 20 kilometrelik alanda dolaşabiliyor

Duruşmaya kadar amcasının evinde gözetim altında tutulan paralimpik atletin, gün içerisinde evin etrafındaki 20 kilometrelik alanda dolaşmasına izin veriliyor.

Pistorius, kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı 14 Şubat 2013'te Pretoria'daki evinde "Dikkatsizlik sonucu öldürmekten" 5 yıl hapse mahkum edilmişti. 29 yaşındaki Pistorius, mahkemedeki ifadesinde evine zorla girildiğini düşünerek kilitli olan tuvaletin kapısından ateş ettiğini ve o sırada kız arkadaşını yanlışlıkla vurduğunu savunmuştu. Güney Afrikalı paralimpik sporcu hakkında 7 ay süren davanın ardından geçen yıl ekim ayında hüküm verilmişti. 20 Ekim’de şartlı tahliye edilen Pistorius’un kalan 4 yıllık cezasını amcasının evinde gözetim altında geçirmesi kararlaştırılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...