'Camilere yapılan saldırılar utanç verici bir suç eylemidir'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Camilere yapılan saldırılar utanç verici bir suç eylemidir'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Irak Sünni Vakfı Başkanı Himeyyim, Diyala'da Sünnilere ait camilere yönelik saldırıları kınayarak, olayları kentteki güvenlik ve istikrarı sarsmak için "utanç verici suç eylemi" olarak niteledi.

Irak Sünni Vakfı Başkanı Abdullatif el-Himeyyim, Diyala'da Sünnilere ait camilere yönelik saldırıları kınayarak, olayları kentteki güvenlik ve istikrarı sarsmak için "utanç verici suç eylemi" olarak niteledi.

Sünni Vakfının basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Himeyyim, Diyala'daki saldırıyı düzenleyenlerin yakalanıp cezalandırılması için ilgili makamlara çağrı yaparak, olası saldırılara yeniden hedef olmaması için söz konusu cami ve mescitlerdeki güvenlik tedbirlerinin artırılmasını istedi.

Himeyyim, "Diyala'daki camilere yönelik saldırılar kentteki güvenlik ve istikrarı sarsmak için utanç verici bir suç eylemidir" ifadesini kullandı.

Irak'ın Diyala kentine bağlı Mikdadiyye bölgesinde Sünnilere ait 4 camiye bombalı saldırı düzenlenmiş, Bağdat'ta bulunan El-Cevhere Alışveriş Merkezindeki eş zamanlı 4 intihar saldırısında da 14 kişinin yaşamını yitirdiği, 26 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...