Obama son "Birliğin Durumu" konuşmasına hazırlanıyor

Düzenleyen:
Obama son "Birliğin Durumu" konuşmasına hazırlanıyor

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama, 226 yıldır devam eden bir gelenek olan başkanların devlet erkanı huzurundaki son konuşmasına hazırlanıyor.

ABD Başkanı Barack Obama bu akşam başkanlığının son Birliğin Durumu konuşmasına hazırlanıyor. Başkanların devlet erkanı huzurunda bu konuşması aslında ülkede 226 yıldır devam eden bir gelenek.

Obama, ABD başkanlarının yılın ilk haftalarında yapması geleneksel hale gelen Birliğin Durumu konuşmasını bu akşam yapacak. ABD Kongresi’nin Senato ve Temsilciler Meclisi ortak oturumunda gerçekleşecek konuşma aslında anayasanın başkanlar için getirdiği bir zorunluluk. Amerikan yasalarına göre başkanların her yıl Kongre’ye ülkenin durumuyla ilgili bilgi vermesi gerekiyor.

Birliğin Durumu konuşmasının tarihi, ülkenin kuruluşuna kadar gidiyor

Birliğin Durumu konuşmasının tarihi, ülkenin kuruluşuna kadar gidiyor. İlk Birliğin Durumu konuşmasını 1790 yılında ABD’nin kurucu babası kabul edilen Başkan George Washington yaptı. O dönemin başkenti New York’ta yapılan bin 89 kelimelik konuşma, bugüne kadar yapılan en kısa Birliğin Durumu konuşması olarak tarihte ayrı bir yere sahip. 

Obama ailesinin özel davetlileri arasında Suriyeli mülteci de var

Obama’nın son konuşmasında ülkesinin yanı sıra dünyayı da ilgilendiren konulara değinmesi bekleniyor. Başkanlık görevi süresince ABD’de gerçekleştirdikleri önemli adımların yanında Obama’nın, silahlı şiddet, göçmenlik reformu, Ortadoğulu sığınmacılar ve terörle mücadele konularına da konuşmasında yer vereceği tahmin ediliyor.

Davetliler arasında Suriyeli mülteci ve bilim adamı Refai Hamo da bulunuyor

Bu akşamki oturumda 23 kişi Obama ailesinin özel davetlisi olarak salonda yerlerini alacak. Ülkede meydana gelen silahlı saldırılarda hayatını kaybeden kurbanlar için Obama’nın davetli listesindeki bir sandalyenin boş bırakılacağı gecede, davetliler arasında Suriyeli mülteci ve bilim adamı Refai Hamo da bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...