Merkel: Terör çirkin yüzünü İstanbul’da gösterdi

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Merkel: Terör çirkin yüzünü İstanbul’da gösterdi

DÜNYA Haberleri  / iha

İstanbul’da yaşanan terör saldırısının ardından bir açıklama yapan Almanya Başbakanı Merkel, terörün Paris’in ardından çirkin yüzünü İstanbul’da da gösterdiğini belirterek, üzüntüsünü dile getirdi.

İstanbul’da 10 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralandığı terör saldırısının ardından kısa bir açıklama yapan Almanya Başbakanı Merkel, ölen ve yaralananlar arasında Almanların olup olmadığı konusunda Türk yetkililerle yakın ilişki içerisinde olduklarını söyledi. Merkel, Başbakan Davutoğlu’yla görüşerek daha detaylı bilgi alacağını söyledi. Almanya Başbakanı, “Endişe içerisinde beklemekteyiz. Ölenlerin yakınlarının acısını paylaşıyorum" dedi.

Alman Dışişleri Bakanlığı da terör eyleminin ardından kriz masası oluşturulduğunu ve Türk yetkililerle yakın işbirliği içerisinde olduklarını söyledi. Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, "Türkiye’deki iğrenç saldırıyı kınıyor ve Türkiye’nin yanında olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz. Terör kurbanları için yas tutuyoruz ve yaralıların bir an önce sağlığına kavuşmasını umuyorum. Türkiye’deki vatandaşlarımızın bakanlığımız internet sayfasındaki uyarıları dikkate almalarını istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...