Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bosnalı öğrencinin intiharı tartışılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Bosnalı öğrencinin intiharı tartışılıyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Saraybosna'da FETÖ/PDY'ye yakınlığıyla bilinen okulda eğitim aldığı dönemde maruz kaldığı baskı ve taciz sonucu intihar ettiği iddia edilen Mahir Rakovac'ın ölümü ülkede tartışılmaya devam ediyor.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yakınlığıyla bilinen bir okulda gördüğü baskı ve tacizler sonucu bunalıma giren ve yaşadıkları apartmanın 8. katından atlayarak intihar eden Mahir Rakovac'ın (15) ölümü ve ardından gündeme gelen iddialar ülke kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

Bosna Hersek basını, hemen her gün FETÖ/PDY'ye yakınlığı ile bilinen okullarla ve bu örgütün Bosna Hersek'teki yapılanmasıyla ilgili haberlere geniş yer verirken, haberlerde zamanında örgüte yakınlığıyla bilinen bu okullarda eğitim almış ya da yurtlarda kalmış öğrencilerin de benzer baskı ve sıkıntılara maruz kaldıklarını ifade ediliyor.

Yerel bir gazeteye gönderdiği mektupta, daha önce örgütün öğrenci yurdunda kaldığını belirten kız öğrenci A.Z, ilk başlarda düzenli, temiz, sıcak suyu ve güzel yemekleri bulunan yurdun zamanla "cehenneme" dönüştüğünü kaydetti.

Yurtta hemen her gece sohbetlerin düzenlendiğini ve bu sohbetlerin ana konusunun Fetullah Gülen olduğunu aktaran A.Z, "Yarın sınavınızın olup olmadığı hiç önemli değildi. Ders çalışma hevesimi kırıyorlardı. Zamanımı, Gülen gibi sıradan bir faninin hayatını anlatarak çalıyorlardı" ifadesini kullandı.

Ülke basınında söz konusu örgüte yakınlıklarıyla bilinen eğitim kurumlarına yönelik şikayetler bunlarla da sınırlı kalmadı. Kamuoyuna yansıyan en önemli şikayetler arasında, kurumun düzgün mali kayıtlar tutmadığı, yapılan ödemeleri faturalandırmadığı ve bu şekilde vergi kaçakçılığına teşebbüs ettiği iddiaları da yer alıyor.

"Beyin yıkıyorlar"

Öte yandan, bu örgüte ilişkin daha önce de önemli uyarılarda bulunan, eski Bosna Hersek Federasyonu Kültür Bakanı Salmir Kaplan da daha iki yıl önce örgütün ülkedeki yapılanmasıyla ilgili uyarılarda bulunduğunu anımsatarak, "yarı mason" olarak nitelendirdiği örgütün "beyin yıkadığını" savundu.

Örgütün ülkedeki yapılanmasının Bosna Hersek için tehlikeli olabileceğini aktaran Kaplan, Türkiye'de darbe yapmaya kalkışan bu örgütün, sistemin zayıf olduğu Bosna Hersek'te kolaylıkla faaliyet gösterebildiğini söyledi.

Yaşanan intiharın ardından ortaya atılan iddialarla söz konusu okullar siyasilerin de gündemine oturdu. Konuyu değerlendirmek üzere kanton hükümetindeki bakanlarla bir araya gelen Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakovic, iddiaların doğruluğu halinde söz konusu okulların kapatılacağını açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...