Rusya'dan Suriye'ye hava saldırısı, 65 ölü, 140'a yakın yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya'dan Suriye'ye hava saldırısı, 65 ölü, 140'a yakın yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya’ya ait savaş uçakları, Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'na yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Suriye'nin Sarmada ve Maarat Numan kasabalarına hava saldırısı düzenledi. İlk gelen bilgilere göre aralarında çocukların da olduğu 65 kişi öldü, 140'a yakın yaralı var.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, saat 15.00 sıralarında Rusya’ya ait iki savaş uçağı İdlib iline bağlı Sarmada kasabasına hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 40 kişi hayatını kaybetti, 100'e yakın kişi yaralandı. Aralarında mahkeme binasının da bulunduğu saldırıda çevredeki yerleşim alanlarında da ağır hasar oluştu. Kurtarma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Ayrıca Rus savaş uçakları İdlib'e bağlı Maarat Numan kasabasına da saldırı düzenledi. Saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 25 kişi öldü, 40 kişi yaralandı. Yaralılar çevrede bulunan sahra hastanelerinde tedavi altına alınıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...