Cameron: Türkiye DAEŞ'e yönelik mücadelesini arttırdı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cameron: Türkiye DAEŞ'e yönelik mücadelesini arttırdı

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Başbakanı Cameron, Türkiye'nin DAEŞ'e yönelik mücadelesinin arttığının görüldüğünü belirterek, "Türkiye'nin DAEŞ'i Suriye'den defetmeye yönelik yeterli mücadeleyi vermediğini iddia etmek haksızlık olur" dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz Parlamentosu'nda komisyon başkanlarının oluşturduğu İrtibat Komisyonu üyelerinin Suriye'ye ilişkin sorularını cevapladı.  Muhafazakar Parti milletvekili Crispin Blunt'ın Blunt'ın, "Türk hükümetinin PKK ile mücadeleyi DAEŞ'le mücadelenin önüne koyduğunun görüldüğünü" iddia etmesinin ardından ise Cameron, DAEŞ'in ortak düşman olduğunu açıkça ortaya koyduklarını dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti: 

"DAEŞ'in olmadığı bir Irak için Kürtlerin önemli bir rolü olduğu açıktır ve daha önce de söylediğim gibi, Suriye'de de önemli bir rol oynuyorlar. Ancak bu, Türkleri doğru yaklaşım konusunda ikna etmek için devam eden bir süreç. Türklerin hassasiyetlerini ve endişelerini anlamamız da önemli."

Crispin Blunt'ın "Türkiye'nin, Pakistan'ın Afganistan'da oynadığı gibi DAEŞ'e karşı çifte bir oyun oynama tehlikesi var mı?" sorusuna Cameron, şu yanıtı verdi:

"Bunu iddia etmek adil değil. Türkiye, kendi vatandaşlarını kaybederek, bizzat DAEŞ mağdurudur. Eğer Erdoğan ve Davutoğlu gibi Türk politikacılarla konuşursanız, Kürt terörizminden endişe duydukları açıktır. Bu geçmişte olduğu gibi şimdi de vardır ve büyük olasılıkla gelecekte de olacaktır. Bunu anlamak gerekir. Ancak, Türkiye'nin DAEŞ'i Suriye'den defetmeye yönelik yeterli mücadeleyi vermediğini iddia etmek haksızlık olur."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...