Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa medyasından terör saldırılarında çifte standart

Düzenleyen:
Avrupa medyasından terör saldırılarında çifte standart

DÜNYA Haberleri

Ülkelerindeki kanlı terör eylemleri sonrasında rahatsız edici hiçbir görüntüyü ekranlarına taşımayan Batı medyası, aynı hassasiyeti Türkiye için göstermedi.

Paris'te 13 Kasım 2015'te 130 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırıları başta olmak üzere Avrupa'daki hiçbir terör eyleminde, kanlı fotoğraf ya da görüntü paylaşmayan Avrupa medyasının, bugün Sultanahmet'te meydana gelen saldırının ardından yayınladığı rahatsız edici görüntüler yaşanan çifte standardı gözler önüne serdi.

Fransız medyası, patlama sonrasında ambulansın içerisindeki bir yaralının görüntülerini kısmen buzlayarak servis ederken, İtalyan medyası da görüntülerin bir kısmını buzlayarak etrafta yaşanan panik halini seyircisine ulaştırdı.

"İngiliz basını metro bombalama görüntülerini vermemişti"

İngiliz basını ise birçok terör saldırısında gösterdiği hassasiyeti Sultanahmet'teki terör saldırısında da gösterdi. İngiliz yayın kuruluşu BBC, saldırıyla ilgili bazı Türk haber ajanslarının görüntülerini kullanarak, polis kordonu ve ambulans görüntülerine yer verdi.

İngiliz basını 7 Temmuz 2005'teki Londra metro ve otobüs bombalamalarında da kanlı görüntüler vermemiş, muhabirler polis kordonlarının dışından saldırıların gerçekleştiği metro istasyonlarının yakınından yayın yapmıştı. 

Başta Fransız basını olmak üzere uluslararası basın 13 Kasım saldırılarından sonra kanlı ya da rahatsız edici hiçbir görüntü kullanmamış, seyirciyi paniğe sürükleyecek yayından özellikle kaçınmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...