Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Norveçli turist: Tekrar geleceğim

Düzenleyen:
Norveçli turist: Tekrar geleceğim

DÜNYA Haberleri

Sultanahmet’te 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda yaralanan ve Norveç ordusunda Yarbay olan Jostein Nielsen (58) bugün eşiyle birlikte Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle saat 13.45’te İstanbul’dan Oslo’ya gitti.

Bir şarapnel parçasıyla sol ayağından yaralanan Nielsen, Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Nielsen ve eşi Magna Vaaje Nielsen’ın sis yüzünden Moldova’ya uçamadığı ve Salı günü İstanbul’un tarihi yerlerini görmek istedikleri ve tesadüfen Sultanahmet’te olduğu ortaya çıktı.
 
Barış Gücü Doğu Avrupa ikinci başkanı olan ve Moldova’da yaşayan Nielsen’in eşi kocasının sağ ayakkabısının üstüne yapışan patlamaya ait parçaları gösterdi.  Jostein Nielsen " Pazar ve Pazartesi Moldova’ya sis nedeniyle uçamadık. Salı günü İstanbul’da bir şehir turu yapmayı planladık. Canlı bombayı görmedik. Patlama esnasında 10-15 metre uzaktaydık" dedi. Jostein Nielsen  kendisini nasıl hissettiğini soran gazetecilere "İyiyim ama daha iyi olacağım. Bir ameliyat daha geçirmem gerekiyor " dedi.
 
TEKRAR GELECEĞİM
 Nielsen Türkiye’ye tekrar gelmek istediğini de belirterek "Yarım kalan şehir turumu tamamlamak istiyorum. Sultanahmet Camii ve pazarları gezemedim " diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...