ABD Ulusal İstihbarat Direktörü'nü hacklediler

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD Ulusal İstihbarat Direktörü'nü hacklediler

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper’ın kişisel elektronik posta hesabının bir internet korsanı tarafından ele geçirildiği bildirildi.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper’ın kişisel elektronik posta hesabının bir internet korsanı tarafından ele geçirildiği bildirildi.

Ulusal İstihbarat Direktörlüğü ofisi tarafından da kabul edildiği belirtilen olayda, ABD Başkanı Barack Obama’nın siber tehlikeler de dahil olmak üzere güvenlik konusundaki başdanışmanı olan Clapper’ın kişisel e-posta dahil internetteki bazı hesaplarına genç bir hacker tarafından girildiği belirtildi.

Clapper’ın ofisi, olay hakkında detay vermekten kaçındı ancak meselenin gerekli mercilere iletildiğini duyurdu. Clapper’ın kişisel e-postaları, bir telefon hattı ve internet hesabı ayarları dışında, istihbarat şefinin eşine ait bir e-posta hesabına da erişildiği iddia edildi.

Bunları yapan genç intirnet korsanının, geçen yıl sonunda Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Başkanı John O. Brennan’ın hesaplarını ele geçiren “Crackas With Attitude” adlı Filistin'e özgürlük isteyen bir grubun üyesi olduğu ileri sürüldü.

Kendisini Cracka olarak tanıtan genç, bir internet sitesine verdiği röportajda, Clapper’ın ev telefonuna gelen çağrıları “Özgür Filistin Hareketi” kurucusu Paul Larudee’ye yönlendirdiğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...