'Sivilleri kasıtlı olarak aç bırakmak savaş suçudur'

Düzenleyen:
'Sivilleri kasıtlı olarak aç bırakmak savaş suçudur'

DÜNYA Haberleri

BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, kasıtlı olarak sivilleri aç bırakmak için kentlerin ablukaya alınmasının savaş suçu olduğunu ve Suriye'nin birçok bölgesinde bunun görüldüğünü söyledi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin, Madaya'daki kuşatma ve kentte yaşanan ablukaya ilişkin soruları üzerine yaptığı açıklamada, BM İnsani İşler Suriye Koordinatörü Yakub Hillo'nun açıklamalarına anımsatarak, Suriye'de birçok grubun insani yardım malzemelerinin kentlere girişine izin vermediğini söyledi.

Ablukanın savaş taktiği olarak kullanılmasının sona ermesi çağrısı yaptıklarını vurgulayan Dujarric, "Kentleri ablukaya alarak, barikatlar kurarak sivilleri kasıtlı olarak açlığa mahkum etmek açıkça savaş suçudur. Bizim Suriye'nin birçok noktasında gördüğümüz tam olarak budur" dedi.

"İnsani yardımlar siyasi çıkarlar için kullanılamaz"

Dujarric, Madaya'ya giden insani yardım konvoyunun üniformalı ve silahlı kişilerce kontrol noktalarında uzun süre alıkonulduğunu anlatan Dujarric, bu nedenle normal zamanda 1 saat olan yolun 12 saatte katedilebildiğini dile getirdi.

Madaya ve diğer kentlere ulaştırılmak için başka BM konvoylarının da hazırlandığını ifade eden Dujarric, insani yardım konvoylarının geçişini temin etmenin tüm tarafların sorumluluğunda olduğunu kaydederek, "İnsani yardımlar siyasi çıkarlar için kullanılamaz ve çalınamaz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...