Mistura Cenevre'de P5 ülkeleri temsilcileriyle görüştü

Düzenleyen:
Mistura Cenevre'de P5 ülkeleri temsilcileriyle görüştü

DÜNYA Haberleri

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, 25 Ocak'ta Cenevre'de yapılması planlanan Suriye görüşmelerinin hazırlık safhasını ele almak için P5 ülkeleri büyükelçileriyle bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin'in (P5 ülkeleri) büyükelçileri ile BM Cenevre Ofisi'nde görüştü.

BM Cenevre Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Mistura, 25 Ocak'ta Cenevre'de yapılması planlanan Suriye görüşmelerinin hazırlık safhasını ele almak için P5 ülkeleri büyükelçileriyle bir araya geldi.

'Yardımlar sürekli ve engelsiz bir şekilde ulaştırılmalı'

Görüşmede, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye ile ilgili alınan 2254 sayılı kararının nasıl uygulanacağı ve Suriye'ye insani yardımların sürekli ve engelsiz bir şekilde ulaştırılmasının gerekliliğinin de ele alındığı ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...